Abiznis

Svjetska banka je važan partner Crne Gore

milo74
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović tokom boravka u Vašingtonu imao je susret sa izvršnim finansijskim direktorom Svjetske banke Bertrandom Bardeom, saopšteno je iz Vlade.

Svjetska banka je važan partner Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović obavijestio je gospodina Bardea o pozitivnim kretanjima u ekonomiji Crne Gore nakon fiskalne konsolidacije i ukazao na prioritete poput strukturnih reformi, snaženje konkurentnosti i jačanje privatnog sektora. Premijer je izrazio očekivanje da će reformski potezi po kijima funkcioniše Svjetska banka, imati pozitivnu refleksiju na sve njene klijente, uključujući i Crnu Goru.

„Svjetska banka je važan partner Crne Gore u ključnim periodima crnogorske ekonomije“, ocijenio je premijer Đukanović, afirmišući saradnju Banke i Crne Gore.

Gospodin Bardeo je naglasio da je u Svjetskoj banci otvoren prostor za intenziviranje saradnje sa Crnom Gorom koja, u skladu sa politikom jedinstvenog pristupa, predstavlja važnog klijenta Banke. On je predočio premijeru Đukanoviću prioritete Svjetske banke za predstojeći period i podsjetio na univerzalne ciljeve kojima kroz svoje djelovanje teži Banka, kao što su iskorjenjavanje siromaštva i poboljšanje kvaliteta života.

 

 

Portal Analitika