Društvo

O Rodiću ponovo u ponedjeljak

okrodic1
P
oslanici će u ponedjeljak 14.aprila ponovo glasati o kandidatu za vrhovnog državnog tužioca Goranu Rodiću, a ukoliko on ne dobije potrebnu tropetinsku podršku, odnosno 49 glasova, opet će biti raspisan oglas za VDT.

O Rodiću ponovo u ponedjeljak
Portal AnalitikaIzvor

Drugi krug glasanja o VDT-u održan je 26. marta, kada nijedan od četiri kandidata nije dobio potrebnu tropetinsku podršku, a Rodić je dobio tada 36 glasova. Sudiju Osnovnog suda u Kotoru Branka Vučkovića podržala su 34 poslanika, zamjenika VDT Stojanku Radović jedan, a viši državni tužilac Vesnu Jovićević nije dobila nijedan glas.

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Neven Gošović najavio je da će ta partija podržati advokata Rodića za vrhovnog državnog tužioca.

„Gospodin Rodić sada je jedini kandidat za izbor na funkciju VDT-a. Poslanici SNP-a, saglasno već donesenom stavu Kluba, glasaće za njegov izbor, kako bi konačno počeli da se razrješavaju problemi u crnogorskom tužilaštvu koje je evidentno postalo najslabija karika u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, rekao je Gošović Vijestima.

On tvrdi da je ta partija glasala za Rodića i tokom drugog kruga izjašnjavanja 26. marta.

“U drugom krugu glasanja za izbor između svih prijavljenih kandidata, saglasno stavu donesenom na svom Klubu, svi poslanici SNP-a glasali su za kandidata Gorana Rodića”, tvrdi Gošović.

Ukoliko u trećem krugu Rodić ne dobije 49 glasova podrške, nastavice se v.d. stanje u Tužilaštvu, koje traje više od godinu. Vrhovnom državnom tužiocu istekao je mandat u aprilu prošle godine i od tada tu funkciju obavlja Veselin Vučković.

 

Portal Analitika