Društvo

Policija i carina zaplijenili 4,8 kg skanka

skank
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Berane, Stanice granične policije Rožaje su u zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave carina, sinoć 07. aprila 2014. godine, na graničnom prelazu „Kula“, zaplijenili oko 4,8 kilograma opojne droge skank, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija i carina zaplijenili 4,8 kg skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime službenici Stanice granične policije Rožaje i carinski službenici su, sinoć, na graničnom prelazu Kula, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali vozilo marke „BMW“, slovenačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao kosovski državljanin B.H. (27), dok se kao saputnik u vozilu nalazila slovenačka državljanka M.B. (30).

Pregledom vozila, u prtljažniku je na mjestu namjenjenom za skladištenje rezervne gume, pronađeno pet pvc pakovanja koja su ukupno sadržala oko 4,8 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana - tipa skank.

Službenici Stanice granične policije Rožaje su odmah obavijestili službenike Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja koji su izašli na lice mjesta i oduzeli pronađenu materiju i vozilo u kojem se nalazila.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju.

B.H. i M.B. su lišeni slobode, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađena materija biće poslata na vještačenje u Forenzički centar.

Nakon lišenja slobode B.H. i M.B. biće, u zakonskom roku, predati nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika