Društvo

"Rumija" gostovala u Bugarskoj

0804oro_2
F
olklorni ansambl “Rumija” iz Bara od 3. do 6. aprila promovisao je folklorno nasljeđe Crne Gore na turneji u Plovdivu u Bugarskoj, kroz igre iz Crne Gore, Boke, Mrkojevića i Šotu, što je oduševilo po folkloru poznate Bugare.

"Rumija" gostovala u Bugarskoj
Portal AnalitikaIzvor

Nenad Nešković izveo je tradicionale na fruli, a solista Dražen Kaljević otpjevao pjesmu “Ukleti putnik”. Samostalan koncert “Rumijaši” su prvo održali u Domu u Parvenecu, a sjutradan, zajedno sa domaćinima bili učesnici “Art festivala” na trgu u Perušici. Ovo je uzvratna posjeta, jer su članice kluba “Millenium” iz Plovdiva bile gošće na susretima u Ulcinju.

Posjeta Bugarskoj bila je prilika da folkloraši “Rumije” posjete znamenitosti starog grada Plovdiva, kao i Bačkovski manastir koji ima čudesnu ikonu. U barskoj delegaciji bila je i Gordana Mijović, direktorka JPU “Vukosava Ivanović Mašanović” iz Bara, preko koje je ostvarena saradnja sa dragim prijateljima iz bugarskog Plovdiva. Iz Folklornog ansambla “Rumija” najavljuju turneju u drugoj polovini juna, a putuju u Paraliju u Grčkoj.

 

Portal Analitika