Abiznis

USSCG: Ako Vlada ne nađe rješenje pridružujemo se protestu radnika Metalca

0804usscg
U
nija slobodnih sindikata Crne Gore zahtijeva od Vlade da hitno riješi situaciju u fabrici Montavar Metalac iz Nikšića čiji su radnici, kako su saopštili iz Unije, nakon iscrpljivanja svih oblika sindikalne borbe, i pored ugroženog zdravlja bili prinuđeni da otpočnu danonoćni štrajk jer je to jedini preostali način da skrenu pažnju Vlade na njihove opravdane i legitimne zahtjeve.
USSCG: Ako Vlada ne nađe rješenje pridružujemo se protestu radnika Metalca
Portal AnalitikaIzvor


Montavar Metalac samo je jedna u nizu fabrika koja prolazi kroz borbu za opstanak. Kroz sličnu priču prolaze i Solana „Bajo Sekulić“, Fabrika elektroda „Piva“, Rudnici boksita AD Nikšić, KAP, i druge. Vlada treba da preuzme odgovornost i zaustavi trend daljeg zatvaranja fabrika i učini sve kako bi očuvala barem one fabrike koje imaju dovoljno kapaciteta za proizvodnju, čime će sačuvati i radna mjesta a i zaustaviti sveopšte urušavanje crnogorske privrede, navodi se u saopštenju USSCG dostavljenom Portalu Analitika.Ukoliko Vlada Crne Gore ne izađe u susret zahtjevima radnika Montavar Metalac sa konkretnim predlozima do petka u 15 sati, Unija slobodnih sindikata Crne Gore pozvaće svoje članstvo i građane da se pridruže protestu kolega čime će istovremeno izraziti nezadovoljstvo zbog zatvaranja radnih mjesta, pretvaranja radnika i njihovih porodica u socijalne slučajeve i generalno daljeg urušavanja standarda crnogorskih građana, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.