Finansije

Pejović: Prihvatanjem ponude Uniproma zaradiće i EPCG

08veselinpejovicok
V
lasnik Uniproma Veselin Pejović očekuje da akcionari Elektroprivrede Crne Gore EPCG, Vlade i kompanije A2A prihvate njegovu ponudu da snabdijevaju KAP strujom po cijeni od 38 eura za megavat-sat sa uključenim troškovima prenosa.

Pejović: Prihvatanjem ponude Uniproma zaradiće i EPCG
Portal AnalitikaIzvor

Pejović je Dnevnim novinama kazao da nema razloga da njegova ponuda ne bude prihvaćena jer će ona omogućiti profit i EPCG.

Odluka o ponudi i uslovu vlasnika Uniproma Veselina Pejovića da cijena struje u KAP-u ne bude veća od 38 eura po megavat-satu u narednih pet godina biće najvjerovatnije donijeta tokom ove nedjelje, saznaju Dnevne novine.

Prema riječima Pejovića, njegovom ponudom će profitirati i EPCG zbog čega je ubijeđen da će ponuda biti prihvaćena.

"Očekujem da ponuda bude prihvaćena ukoliko EPCG pronađe sebe u cijeni koju sam im ponudio. Na mojoj ponudi i oni mogu zaraditi. Oni imaju tačne parametre koliko košta električna energija i imaju cijene koje sam im ponudio. kAp je zahvalan potrošač i to je godišnji ugovor”, rekao je Pejović.

Za imovinu KAP-a Pejović je ponudio 28,5 miliona eura, dok je kao jedan od uslova tražio cijenu struje od 38 eura po megavat-satu u narednih pet godina.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Analitičar
08.04.2014. 08:31

Ne sumnjam da se V.P. konsultovao s insiderima iz EPCG oko cijene.

0
0