Društvo

DIK provjerava da li je došlo do kršenja Zakona o finansiranju političkih partija

Skupstina-Crne-Gore
D
ržavna izborna komisija počela je provjere da li je došlo do kršenja Zakona o finansiranju političkih partija koji brani raspisivanje konkursa za radna mjesta i zapošljavanje u javnoj upravi i državnim preduzećima u toku izbornog procesa, javlja TV Vijesti.

DIK provjerava da li je došlo do kršenja Zakona o finansiranju političkih partija
Portal AnalitikaIzvor

Odluku će DIK donijeti do kraja nedjelje. Iz Zavoda za zapošljavanje je rečeno da je devet spornih konkursa na koje je ranije ukazao MANS već poništeno.

Kako javlja TV Vijesti, članovi DIK-a trenutno provjeravaju da li je 26 javnih organa, ustanova i državnih preduzeća prekršilo pomenuti zakon, tako što su objavili konkurs ili zaposlili radnike od kada su raspisani izbori, 24. marta. Na takav potez su se odlučili nakon prijava iz MANS-a u kojem ova NVO tvrdi da je 71 konkurs nezakonit.

Milisav Ćorić iz DIK-a je za TV Vijesti kazao da je proces u fazi ispitivanja činjenica i sagledavanja okolnosti u kojima se sve desilo.

Iz ZZZCG Danka Ćetković je kazala da nije dolazilo do oglašavanja konkursa nakon raspisivanja izbora, odnosno nakon 24. marta.

 

Portal Analitika