Društvo

Dva službenika policije će odgovarati zbog incidenta u Urgentnom centru

klinickiCentarrr
J
edan službenik policije disciplinski će odgovarati, a drugi će se naći pred Etičkim odborom zbog propusta tokom reakcije na upad pripadnika samozvanog Zagoričkog klana u Urgentni centar kada su maltretirali osoblje i vrijeđali policajce, prenosi portal CdM. Unutrašnja kontrola MUP-a stavila je tačku na istragu tog slučaja i zaključila da policija u Urgentnom centru nije adekvatno reagovala.

Dva službenika policije će odgovarati zbog incidenta u Urgentnom centru
Portal AnalitikaIzvor

TV Vijesti prenosi da su tokom skoro dvomjesečne istrage inspektori unutrašnje kontrole uzeli oko deset izjava od službenika policije na osnovu kojih je zaključeno da je bilo propusta u postupanju policajaca.

O incidentu koji se sredinom februara dogodio u Urgentnom centru mediji su brujali danima zbog činjenice da policija nije privela ni jednog od huligana koji su polomili staklo na vratima, nasrtali na medicnsko osoblje i vrijeđali policajce.

Iz Uprave policije su tada tvrdili da nije bilo nasrtaja na njihove službnike i da niko nije priveden, jer protiv pripadnika "Zagoričke grupe" iz uprave Urgentnog centra niko nije podnio prijavu.

Pet dana nakon incidenta do hapšenja je ipak došlo. Tada su zbog napada na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenja tuđe stvari uhapšeni Luka Milić i Radovan Perović i protiv njih je pokrenut sudski postupak.

Nakon incidenta u Urgentnom centru 23. februara, direktor Uprave policije Slavko Stojanović smijenio je direktora Centra bezbjednosti Branislava Živkovića i njegovog zamjenika Jovicu Rečevića.

Stojanović je tada poručio da će svi budući propusti starješina i policijskih službenika u izvršenju povjerenih poslova i zadataka i neizvršavanje obaveza koje proističu iz policijske funkcije biti bez odlaganja i adekvatno kažnjeni.

Portal Analitika