Društvo

UP: Barska firma „Eko Marđo Sanit Marović“ osumnjičena za utaju poreza

utaja-poreza
S
lužbenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova - Centra bezbjednosti Bar su Osnovnom državnom tužiocu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv D.M. (53) iz Bara, menadžera i ovlašćenog zastupnika pravnog lica „Eko Marđo Sanit Marović“ d.o.o. Bar, i pomenutog pravnog lica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, navodi se u saopštenju Uprave policije dostavljenom Portalu Analitika.

UP: Barska firma „Eko Marđo Sanit Marović“ osumnjičena za utaju poreza
Portal AnalitikaIzvor

Osnovano se sumnja da je D.M, u svojstvu menadžera i ovlašćenog zastupnika firme „Eko Marđo Sanit Marović“ d.o.o. Bar počinio krivično djelo na način što je u periodu od 2008. do 2014. godine, u namjeri izbjegavanja plaćanja poreza i drugih propisanih dažbina, nadležnom organu prikazao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, tj. gotovinskom prilivu novca u vezi sa prodajom nepokretnosti u vlasništvu ovog pravnog lica, za koje krivično djelo se sumnjiči i to pravno lice.

Ostvareni gotovinski prihod po navedenom osnovu iznosi 82.500 eura, a sumnja se da je budžet Crne Gore ovim krivičnim djelom oštećen za sumu od 17.085,75 eura (15.675 eura koje se odnose na nenaplaćene poreze i doprinose i 1.410,75 eura koje se odnose na nenaplaćen porez na dobit), za koji je iznos D.M, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Službenici CB Bar su inicirali ka nadležnom tužiocu pokretanje finansijke istrage u ovom predmetu.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.