Društvo

Aranžmani se odlično prodaju, od najtraženije Sicilije do krstarenja Mediteranom i Kube

0704sicilija
D
a je sve veće interesovanje građana za putovanja tokom praznika potvrđuju u turističkim agencijama u Podgorici, a ponuda je velika. Prodaje se sve, od najpovoljnijih autobuskih aranžmana za Krf, Budimpeštu ili Beč, do putovanja do daleke Kube, ili krstarenja Mediteranom. Naši građani sve više putuju kaže za Portal Analitika direktor turističke agencije "Gallileo" iz Podgorice Srđa Kovačević i naglašava da je interesovanje i za uskršnje i prvomajske praznike veće nego prošle godine. Zadovoljni su i u agenciji „Grand“, kao i u barskoj "Allegri" koja nudi krstarenja Mediteranom.

Aranžmani se odlično prodaju, od najtraženije Sicilije do krstarenja Mediteranom i Kube
Portal AnalitikaIzvor

„Građani sve više putuju u unostranstvo bez obzira na aktuelnu krizu, a za uskršnje praznike najpopularnija je destinacija Krf, ali i Toskana, a veliko interesovanje vlada i za Budimpeštu i Instanbul. Za Prvi maj destinacija broj jedan je Sicilija, a što se tiče avionskih aranžmana i dalje su atraktivni Pariz i Instanbul, kaže direktor "Gallilea" Srđan Kovačević.

07uskrs_parizZa 21. maj ova agencija organizuje putovanje avionom za Madrid, a tu je i program za Valensiju i Barselonu. Takođe, atraktivan je Prag tokom Festivala piva, a putuje se autobusom, a tražen je i aranžman za Toskanu.

Kada je riječ o cijenama, direktor "Gallilea" kaže da su pokušali da se prilagode kupovnoj moći građana i da ima jeftinijih putovanja autobusom, koja iznose od 179 eura, koliko košta putovanje za Uskrs na Krf, dok 199 eura treba izdvojiti za Budimpeštu i Beč.

„Ima mnogo aranžmana od 150 do 200 eura, a oni avionski su naravno skuplji, tako da putovanje za Instanbul sa aerodromskim taksama košta 430 eura, a za Siciliju 450 eura. Za Valensiju i Barselonu treba izdvojiti 550 eura, a Madrid 600 eura“, kaže Kovačević.

U agenciji „Grand“ takođe mogu biti zadovoljni interesovanjem, popularan je Pariz, a veliko je interesovanje i za autobuske aranžmane. Posebno je tražen aranžman Pariz – Minhen- Amsterdam i Brisel, a atraktivan je zbog toga što je povratak iz Brisla avionom. Za taj aranžman treba izdvojiti 395 eura. Maja Maksimović iz ove agencije kaže da je interesovanje na nivou prošlogodišnjeg, a od udaljenijih destinacija nude putovanje na Kubu od 18. maja, koje košta 1250 eura, a traje 11 dana.

Od evropskih destinacija u „Grandu“ kažu da se najviše traže Pariz, Rim i Instanbul.

07krstarenja

Dobro se prodaju i krstarenja, a u agenciji "Allegra" kažu da je već prodat aranžman koji traje od 25. aprila do 5. maja, a obilzi se zapadni Mediteran- Savona, Marsej Palma de Majorka, Tunis, Palermo, Napoli, Milano, Verona. Za ovo krstarenje treba izdvojiti 345 eura. Takođe, traženo je još jedno grupno krstarenje brodom Costa Magica, od 25. aprila do 3. maja, a plovi se istočnim Mediteranom i razgledaju Venecija, Fari, Katakolan, Pirej, Izmir i Dubrovnik. Pored grupnih velika je ponuda individualnih krstarenja, kaže Milica Vojvodić iz agencije "Allegra" iz Bara.

 

Portal Analitika