Društvo

VOJVODIĆ: Prilagoditi model UCG održivom modelu razvoja Crne Gore

radmila
B
uduća rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić, kazala je da se mora prilagotiti model UCG održivim modelom razvoja Crne Gore.

VOJVODIĆ: Prilagoditi model UCG održivom modelu razvoja Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

- Moramo prilagoditi vlasti model Univerziteta održivom modelu razvoja države Crne Gore. I hoćemo-moji će napori biti javni i transparentni i rezultati vidljivi i mjerljivi u odnosu na sve što sam u programu istakla, kazala je Vojvodić u intervjuu za „Pobjedu“.

Prema njenim riječima, ključni problem UCG je veoma kratka tradicija integrisanog modela.

- Ujedno, i hiperprodukcija studiskih programa, neusklađenost upisne politike i tržišta rada, nedovoljna saradnja i partnerstvo sa privrdnim činiocima i valorizacija naših resursa znanja, navela je Vojvodić, dodajući da je veoma  upućena u probleme Univerziteta koji tište i da je uključena u rješavanje tih problema.

- Kao što sam mnogo puta ponovila ovih dana, nužno je da se okupimo i suočimo kao akademska zajednica, Konstruktivno sadejstvo bez obzira na međusobne razlike- to je prioritet. Moramo zajedno u odsudni proces transformacije modela UCG. Novom energijom i posvećenim angažmanom u dijalog i sadejstvo sa svim činiocima društva. Stabilno finansiranje jeste osnov svemu, ali moramo mnogo toga uraditi u pronalaženju specifično našeg modela u odnosu na model modernog tzv tržižnog evropskog univerziteta, zaključila je Vojvodić.

Portal Analitika