Turizam

Turistička ponuda Budve predstavljena u Sankt Peterburgu

sankt
T
uristička organizacija opštine Budva predstavila je svoju ponudu na sajmu „Odmor bez granica 2014“ u Sankt Peterburgu, od 4. do 6. aprila.

Turistička  ponuda Budve predstavljena u Sankt Peterburgu
Portal AnalitikaIzvor

Turistička organizacija Budve je, zbog trenutne krize i očekivanog pada dolazaka iz Ukrajine, pojačala aktivnosti na tržištu Rusije i vanredno uvrstila u kalendar sajamskih nastupa i sajam turizma u Sankt Peterburgu.

Tokom trajanja Sajma upriličena je prezentacija za turoperatore i agencije iz ovog grada i regiona u kome živi preko 5 miliona ljudi.

Saša Radović, direktor NTOCG je na početku prezentacije koja je organizovana za preko osamdeset agencija u ekskluzivnom hotelu „Radisson Royal“, uputio poziv agencijama da svoje klijente pozovu da odmor provedu u Crnoj Gori naglasivši da prvi letovi startuju već krajem aprila. Ukazujući na bliskost naših naroda iskazao je uvjerenje da će saradnja ruskih agencija i crnogorske privrede rezultirati povećanjem broja gostiju sa ovog tržišta. Kapaciteti koji su prethodne godine bili zakupljeni za tržište Ukrajine, zbog aktuelne krize i očekivanog izostanka masovnog dolaska iz ove zemlje, preusmjereni su na tržište Rusije i dijelom Bjelorusije. Pozvao je agencije da upotrijebe popuste za rani buking za svoje klijente, kako bi sezona bila duža nego prethodne godine.

Tržište istočne Evope ima tendenciju da postane drugo najveće emitivno tržište u Evropi, odmah nakon Njemačke i ima značajan udio u strukturi gostiju koji posjećuju Budvu i Crnu Goru, stoga mu se posvećuje posebna pažnja.

Na štandu NTO predstavili smo svoju ponudu zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama Herceg Novog i Bara i predstavnicima turističke privrede Budve: HG Budvanska rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, hotel Queen of Montenegro, turoperator R-tours i turističke agencije Adria DMC i Globtour Montenegro.

 

 

 

 

Portal Analitika