Kultura

Sjutra prva klapa Šahmanovićevog "Umira krvi"

0504Sahmanovic
S
nimanje kratkometražnog igranog filma „Umir krvi“ u režiji Senada Šahmanovića počeće sjutra na lokacijama u okolini Danilovgrada i Cetinja, najavljuju iz podgoričke producentske kuće OR.

Sjutra prva klapa Šahmanovićevog "Umira krvi"
Portal AnalitikaIzvor

Scenario za ovo ostvarenje potpisuje Stefan Bošković. Mladi dramaturg je u intervjuu za Portal Analitika krajem januara najavio da „s najvećim nestrpljenjem čeka proljeće, kada će početi snimanje filma“.

Za „Umir krvi“ Šahmanović i izvršna producentkinja Danijela Radulović osvojili su nagradu za najbolji pitch projekat na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Prištini - PriFest. Kako je tada rečeno našem portalu, nagrađeni iz segmenta Pitch u programu PriForum dobija podršku u vidu prezentaciju filmskog projekta, u cilju privlačenja potencijalnih partnera i finansijera filma.

0504prifest1Glavne uloge tumače Jasna Đuričić i Marko Baćović, a pored njih će igrati Momo Pićurić, Jadranka Mamić, Emir Ćatović i Jelena Simić. Uz Radulović, producenti filma su Nina Redžepagić i Edin Jašarović.

Ovo ostvarenje je kroz konkurs dobilo podršku Ministarstva kulture Crne Gore. Producenti su OR iz Podgorice i Cinnamon Production iz Beograda.

Portal Analitika