Abiznis

Radović zove Ruse na ljetovanje

504St_Peterburg_2
N
acionalna turistička organizacija Crne Gore nastavila je promotivne aktivnosti na tržištu Rusije, i predstavila je ponudu naše zemlje na sajmu turizma "Odmor bez granica 2014." u Sankt Peterburgu.

Radović zove Ruse na ljetovanje
Portal AnalitikaIzvor

U tom ruskom gradu je, naime, upriličena prezentacija za turoperatore i agencije iz  Sankt Peterburga i regiona u kome živi više od pet miliona ljudi.

Direktor NTOCG, Saša Radović, na početku prezentacije je uputio poziv agencijama da svoje klijente pozovu da odmor provedu u Crnoj Gori, naglasivši da prvi letovi startuju već krajem aprila.

Ukazujući na bliskost naših naroda iskazao je uvjerenje da će saradnja ruskih agencija i crnogorske privrede rezultirati povećanjem broja gostiju sa ovog tržišta. Kapaciteti koji su prethodne godine bili zakupljeni za tržište Ukrajine, zbog aktuelne krize i očekivanog izostanka masovnog dolaska iz ove zemlje, preusmjereni su na tržište Rusije i dijelom Bjelorusije.

On je pozvao je agencije da naprave što više inovativnih izleta po Crnoj Gori koji će inspirisati goste da joj se ponovo vrate, jer kako je rekao, Crna Gora nije samo more već i nacionalni parkovi i planine, koje pružaju raznovrsne mogućnosti ljubiteljima prirode. Posebno je promovisao rute crnogorskim manastirima, koji su sve popularniji kod turista iz ove zemlje.

"Crna Gora nije prepoznata samo kao turistička destinacija, već i kao zemlja koja privlači brojne investitore. Govoreći o njima Radović je ruske partnere upoznao sa tekućim i planiranim investicijama. Pored već poznatog Porto Montenegra, do započetih investicija u Bokakotorskom zalivu – Portonovi u Kumboru, na poluostrvu Luštica, investicija u Sutomoru...Upoznao je prisutne da je u začetku investicionog buma u turizam Crne Gore upravo ruski kapital bio dominantan i on je otvorio vrata i bio preporuka i investitorima sa drugih prostora koji su danas prisutni", saopšteno je iz NTOCG.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimni korisnik
05.04.2014. 18:06

Od Crne Gore ucinite atraktivnu destinaciju za SVE turiste svijeta pa necete morati moljakati jednu ili dvije nacije. Time bi turisam stajao na mnogo cvrscim nogama, diversificiran sa turistima iz raznih zemalja. Zalosno je da zavisimo iskljucivo od pravoslavnih turista.

0
0