Abiznis

KHOV: Stvoreni uslovi da se izabere nova uprava Trenda

504kohv
K
omisija za hartije od vrijednosti (KHOV) donijela je rješenje o davanju saglasnosti za sticanje kvalifikovanog učešća u društvu za upravljanje investicionim fondom Trend, nakon što je istoimeno društvo nedavno na berzi kupio Podgoričanin, Balša Čavlović.

KHOV: Stvoreni uslovi da se izabere nova uprava Trenda
Portal AnalitikaIzvor

Time su, kako saznaju Vijesti nezvanično, stvoreni uslovi da se uskoro izabere nova uprava fonda Trend koju će kontrolisati američki investitori koji su već kupili oko 45 odsto akcija fonda i obezbijedili punomoćja domaćih i slovenačkih investitora da mogu kontrolisati skoro polovinu ukupnog broja akcija Trenda.

KHOV je prethodno zabranio održavanje skupštine Trenda, jer novi investitori koji su preuzeli društvo za upravljanje i zakazali skupštinu regulatoru nijesu podnijeli zahtjev za sticanje kvalifikovane većine u društvu za upravljanje.

Novi vlasnici Trenda saopštili su nedavno da žele da nastave da upravljaju portfeljom i imovinom fonda u interesu deset hiljada akcionara, uvećavaju imovinu i dodatno ulažu u Crnu Goru kroz fond nakon postupka transformacije.

Više od deceniju Trend je kontrolisao Mihailo Madžarović i sa njim povezane osobe iz Slovenije. Nije vraćao kredite i Hypo Alpe Adria banka je založene akcije Trenda prodala Amerikancima.

(MINA-BUISNESS)

Portal Analitika