Društvo

Poljska i Crna Gora potpisale Plan o vojnoj saradnji za 2014. godinu

0404poljskacg
I
zaslanik odbrane Republike Poljske u Crnoj Gori, pukovnik Jirži Ščepančik sastao se danas sa načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju potpukovnikom Sašom Jovanovićem, i tom prilikom je potpisan Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane za 2014. godinu, saopšteno je Portalu Analitika iz PR službe Ministarstva odbrane Crne Gore.

Poljska i Crna Gora potpisale Plan o vojnoj saradnji za 2014. godinu
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su ocijenili da je saradnja između Poljske i Crne Gore veoma dobra, a da će planirana posjeta poljskog ministra odbrane Crnoj Gori, kao i nedavna posjeta načelnika Generalštaba VCG Poljskoj, doprinijeti njenom daljem unapređenju.

- Pukovnik Ščepančik sastao se i sa načelnikom Generalštaba VCG admiralom Draganom Samardžićem, koji je izrazio zadovoljstvo uspješnom posjetom Poljskoj i ponovio interesovanje Crne Gore za uspostavljanje saradnje u zajedničkoj obuci vojne policije. Istakao je i značaj obuke pripadnika VCG u NATO Centru za obuku  združenih snaga u Bidgošću. Pukovnik Ščepančik je kazao da će Poljska nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori na evroatlantskom putu i spomenuo mogućnost produbljivanja saradnje na polju obrazovanja i usavršavanja naših kadeta na vojnim akademijama u Poljskoj – navodi se u saopštenju iz Ministarstva odbrane.

Portal Analitika