Društvo

Rožaje: Dvije hiljade građana potpisalo peticiju protiv beranske deponije

0404rozaje
V
iše od 2000 građana Rožaja potpisalo je danas peticiju protiv privremenog skladištenja otpada iz Berana na lokalitetu Lokve. Iz opštine Berane su poručili da su spremni na to da zajedničkim zalaganjem pokušaju da riješe gorući problem. Čelnici lokalne uprave Rožaja međutim traže da resorna ministarstva okončaju aktuelnu situaciju.

Rožaje: Dvije hiljade građana potpisalo peticiju protiv beranske deponije
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što su juče razmijenili optužbe oko toga da li bi komunalni otpad iz Berana trebalo odlogati na Lokvama ili ne, problem je i danas aktuelan u obije opštine. Grupa Rožajaca noć je provela na putu koji vodi prema tom mjestu.

-Preko 2000 građana se već potpisalo. Komentari su uglavnom negativni i mislim da nećemo dozvoliti da se smeće odlaže u predijelu gdje su oni planirali- kazala je nezadovoljna stanovnica Rožaja.

Glavni administrator opštine Rožaje, Mersudin Dautović, istakao je da očekuje da se koliko je danas nađe neko rješenje.
-Predsjednik opštine Rožaje Nusret Kalač danas je u Podgorici i on će pokušati da sa ljudima iz resornog ministarstva nađe rješenje za ovaj problem. Ono što ja očekujem jeste da to bude način koji neće ugroziti interese građana Rožaja- ocijenio je Dautović.

Dragoslav Šćekić, gradonačelnik Berana saopštio je da je tokom dana pokušao da ostvari komunikaciju sa predsjednikom opštine Rožaje, Nusretom Kalačom, ali da se to završilo neuspješno.
- Nažalost nismo dobili odgovor. Ja se nadam da nećemo ići u neke mjere koje ne priliče dobroj komunikaciji. Opet kažem, opština Berane je potpuno raspoložena da pomogne opštini Rožaje, jer znamo da imaju iste  problem. Mi želimo da radimo i u interesu građana Berana i Rožaja, jer je zdravlje građana na prvom mjestu. Nikako ne bi dozvolili da se ugrozi zdravlje građana Rožaja, što i mjere udaljenosti od lokacije pokazuju- zaključio je Šćekić.

Foto: rozaje.net

 

Portal Analitika