Društvo

Fišer čestitao policiji realizaciju dva važna predmeta

stojanovic-fisersl
D
irektor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Slavko Stojanović, potpisao je danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke, Pijusom Fišerom (Pius Fischer) Protokol o predaji sedam čitača dokumenata koje će koristiti Sektor granične policije, saopšteno je iz Uprave policije.

Fišer čestitao policiji realizaciju dva važna predmeta
Portal AnalitikaIzvor

Donacija, u vrijednosti od 25.000 eura, je realizovana u okviru Akcionog plana saradnje Uprave policije MUP-a i Savezne policije Njemačke za 2014. godinu.

Pored navedene donacije, Akcioni plan predviđa studijske posjete službenika SGP kolegama u SR Njemačkoj, koje imaju za cilj razmjenu iskustava i dobrih praksi iz oblasti granične bezbjednosti.

Direktor Stojanović i ambasador Fišer su razgovarali i o dosadašnjoj saradnji crnogorske i njemačke policije.

Direktor je, s tim u vezi, kazao da Uprava policije MUP-a ostvaruje profesionalnu saradnju sa njemačkom policijom, kroz procese edukacije, opremanja, realizacije projekata i učešća u zajedničkim policijskim aktivnostima, kao i u nastojanjima za usvajanjem evropskih standarda u oblasti bezbjednosti. Posebno je istakao saradnju sa Policijom pokrajine Baden Virtemberg, koja se realizuje na osnovu Memoranduma o saradnji.

Značajan doprinos u ostvarivanju kvalitetne saradnje u realizaciji dosadašnjih zajedničkih aktivnosti dao je i oficir za vezu u Ambasadi SR Njemačke u Beogradu, zadužen za oblast granične bezbjednosti, Petar Banovski, na čemu mu se direktor zahvalio.

Ambasador Fišer je izrazio zadovoljstvo profesionalnom saradnjom sa crnogorskom policijom i iskazao spremnost SR Njemačke da nastavi sa pružanjem podrške Upravi policije MUP-a u procesu evroatlanskih integracija.

Ambasador je iskoristio priliku da uputi čestitke Upravi policije MUP-a zbog rasvjetljavanja napada na novinarku dnevnog lista Dan, Lidiju Nikčević, i uspješno realizovane saradnje crnogorske i srpske policije na lišenju slobode Darka Šarića.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik direktora Uprave policiije MUP-a za Sektor granične policije Vesko Vukadinović.

 

 

Portal Analitika