Turizam

Predstavljena turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma u Bakuu (VIDEO)

0302branimir
M
inistarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna tuistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima predstavila je turističku ponudu Crne Gore na berzi turizma AITF 2014 u Bakuu, koji se održava od 03. do 05. aprila.

Predstavljena turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma u Bakuu (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Prvog dana Sajma ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, sa saradnicima, susreo se sa predstavnicima turističkih agencija iz Azerbejdžana i drugih zemalja, u cilju razmatranja mogućnosti organizovanja posjeta turista Crnoj Gori.

Tom prilikom predstavljena je turistička ponuda Crne Gore, ali i kulturno-istorijsko nasljeđe, prirodne ljepote, te investicioni projekti iz oblasti turizma. Postojanje bezviznog režima za građane Republike Azerbejdžan, kada su u pitanju putovanja u Crnu Goru, kao i dobri politički odnosi dvije države, ocjenjeno je pozitivno za dalji razvoja turizma.

Ministar Gvozdenović sa saradnicima održao je i niz sastanaka sa predstavnicima medija i marketinških agencija, u cilju daljeg unapređenja promocije Crne Gore na ovom značajnom tržištu.

Posjetiocima sajma predstavljena je ponuda za predstojeću sezonu, kao i specijalizovana ponuda za aktivan odmor. Među prisutnima je vladalo značajno interesovanje kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, cijene aranžmana, izbor smještajnih kapaciteta, kao i čarter letovi za ljetnju turističku sezonu.

Imajuću u vidu da je Azerbejdžan zemlja sa bogatim prirodnim resursima i najbržom stopom ekonomskog razvoja u ovoj regiji procjenjuje se da će značajan broj turista iz Azerbejdžana posjetiti Crnu Goru ove godine.

Na crnogorskom štandu svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve i Herceg Novog, Montenegro Stars Hotel Group, Hotel Monte Casa Spa & Welness i turistička agencija R-Tours Montenegro.

Ovogodišnji sajam je okupio 350 izlagača, a do kraja nastupa očekuje se značajan broj posjetilaca, kako profesionalaca iz oblasti turizma, tako i individualnih turista koji traže destinaciju za odmor.

Drugog dana Sajma, na poziv generalnog sekretara Svjetske turističke organzacije Ujedinjenih nacija (UNWTO),

Taleba Rifaija

i ministra kulture i turizma Republike Azerbejdžan,

Abulfas Garajeva

, ministar

Gvozdenović

učestvovaće na 57. Sastanku Regionalne komisije za Evropu UNWTO-a, u cilju prezentovanja trendova u crnogorskom turizmu.



 

Portal Analitika