Društvo

BS: Protivimo se odluci izgradnje deponije na Cmiljevici

bs
B
ošnjačka stranka protivi se namjeri lokalne vlasti u Beranama da se deponija izgradi na Cmiljevici. Lokalni parlament u Beranama je na današnjoj vanrednoj sjednici donio odluku o izgradnji privremene deponije za odlaganje otpada na području planine Cmiljevica.

BS: Protivimo se odluci izgradnje deponije na Cmiljevici
Portal AnalitikaIzvor

-Obzirom da se ta planirana lokacija nalazi na granici Opštine Rožaje samim tim je predmet interesovanja kako građana Rožaja tako i Bošnjačke stranke. Bošnjačka stranka će preduzeti sve zakonske korake i iskoristiti sva legitimna sredstva da stopira izgradnju pomenute deponije na toj lokaciji, piše u saopštenju.

BS podsjeća kolege iz Berana da je lokacija koju su oni planirali za novu deponiju označena u zvaničnim državnim dokumentima kao turistička zona. Na prostoru od svega par kilometara već decenijama postoje dva turistička kompleksa čiji bi dalji rad kao i budući razvoj ovom deponijom bio doveden u pitanje.

- Na tom potezu je i tok dvije rijeke kao i netaknuta priroda sa raznolikim biljnim i životinjskim svijetom što bi za posledicu imalo narušavanje prirodne harmonije. Bošnjačka stranka razumije potrebu nove vlasti u Beranama da u što hitnijem roku riješi problem sa odlaganjem otpada, ali uzimajući u obzir navedene razloge mi ćemo insistirati i istrajati u namjerama da odbranimo prirodni poredak i spriječimo devastaciju pomenutog lokaliteta, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika