Društvo

VDT: Zbog smrti Nikole Drakulovića slučaj o Lučkoj kapetaniji arhiviran

0304vdt
V
rhovno državno tužilaštvo je saopštilo da je slučaj o poslovanju Lučke kapetanije Kotor, u periodu 2007. do 2011. godine, arhiviran zbog smrti osumnjičenog Nikole Drakulovića, lučkog kapetana.

VDT: Zbog smrti Nikole Drakulovića slučaj o Lučkoj kapetaniji arhiviran
Portal AnalitikaIzvor

Kako podsjećaju iz VDT-a u saopštenju dostavljenom

Portalu Analitika

, na osnovu operativnih informacija Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva saobraćaja i pomorstva, kod Vrhovnog državnog tužilaštva, Odjeljenja za suzbijanje organozovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, u 2012. godini formiran je predmet povodom poslovanja Lučke kapetanije Kotor u periodu 2007. – 2011. godina.



"Ova krivična stvar obuhvatala je naročito kontrolu obračuna i naplate svjetlarine i vinjeta kao naknada za korišćenje objekata bezbjednosti plovidbe na plovnim putevima u obalnom moru Crne Gore. Postupajući po zahtjevima Tužilaštva, Uprava policije prikupila je potrebnu dokumentaciju kod Lučke kapetanije Kotor, lučkih ispostava i Uprave pomorske sigurnosti, kao i obavještenja od više lica koja su mogla imati određena saznanja o ovim činjenicama".

 

Vrhovno državno tužilaštvo ističe da je utvrđeno postojanje osnova sumnje da Nikola Drakulović iz Kotora, u svojstvu službenog lica – lučkog kapetana Lučke kapetanije u Kotoru, u periodu od 2007. do 2011. godine u postupku primopredaje novca naplaćenog na ime naknade za korišćenje objekata bezbjednosti plovidbe, iznos od 560.966,96 eura nije predao Upravi pomorske sigurnosti u Baru, koja predstavlja prihod budžeta Crne Gore, čime bi izvršio krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju VDT-a.

Kako naglašavaju, zbog smrti osumnjičenog Nikole Drakulovića i činjenice da nije bilo osnova za sumnju da je bilo koje drugo lice izvršilo krivično djelo, predmet je arhiviran.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika