Abiznis

Ljetnji red letjenja Montenegro Airlinesa

avion
K
ompanija Montenegro Airlines je od 30. marta počela saobraćati prema ljetnjem redu letjenja koji će važiti do 25. oktobra 2014. godine. Ono što karakteriše ljetnji red letjenja nacionalnog avio-prevozioca je povećan broj letova ka svim postojećim destinacijama, ali i ponovno uvođenje saobraćaja ka Londonu, Kopenhagenu i Dizeldorfu.

Ljetnji red letjenja Montenegro Airlinesa
Portal AnalitikaIzvor

Po ljetnjem redu letjenja avioni nacionalne avio-kompanije saobraćaće dva puta dnevno iz Podgorice za Beograd, dok će iz Tivta za Beograd saobraćati i do četiri puta dnevno. Crna Gora će sa prijestonicom Austrije biti svakodnevno povezana tokom ljetnje sezone, a ponedeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, čak i dva puta dnevno u saradnji sa austrijskom kompanijom Austrian Airlines.

Što se ostalih destinacija tiče, 6 puta nedeljno će se letjeti za Cirih i pet puta nedjeljno za Frankfurt. Za Rim će avioni nacionalne avio-kompanije letjeti tri puta nedjeljno i to utorkom, petkom i nedjeljom, dok će ka ovoj destinaciji letovi ponedeljkom, četvrtkom i subotom biti obavljani u saradnji sa italijanskom avio-kompanijom Alitalia. Letovi ka Ljubljani će se obavljati šest puta nedjeljno u saradnji sa slovenačkom Adria Airways.

I ove godine, kao i prethodne ćemo zadržati broj letova prema Moskvi i Parizu, sa kojih Montenegro Airlines već godinama dovozi sve veći broj turista. Ka ovim metropolama planirano je letjenje na dnevnom nivou, pojedinim danima i do četiri puta dnevno.

Sa uvođenjem ljetnjeg reda letjenja ponovo startuju letovi ka Londonu. Prvi let ka Londonu ove ljetnje sezone ce biti obavljen 30. aprila, a ka ovoj destinaciji letjeće se 3 puta nedjeljno i to srijedom, petkom i nedjeljom iz Tivta.

Ponovni letovi ka Kopenhagenu startuju 17. maja, i to dva puta nedjeljno, srijedom i subotom.

Nakon nekoliko godina pauze, na zahtjev turističke privrede, počev od 19. aprila kreću letovi ka Dizeldorfu i to dvaput nedjeljno utorkom i subotom. Čarter saobraćaj će se odvijati po ustaljenom redu za Bari i Napulj, svakog petka i nedjelje naizmjenično, u popodnevnim časovima.

Saobraćaj ka St. Petersburgu će se obavljati jedanput nedjeljno, subotom, a po prvi put će se za potrebe zakupaca uvesti i linije ka Rostovu i Kaljingradu u Rusiji.

Predsezonu i sezonu obilježiće i brojni čarter letovi ka Francuskoj (Miluz, Dižon), Azerbejdžanu (Baku) i Jermeniji (Jerevan).

Sadržajan red letjenja dovoljno govori u prilog činjenici da će i ove godine nacionalni avio-prevoznik dati svoj puni doprinos razvoju crnogorskog turizma, kao što je to činio i svih prethodnih godina, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika