Turizam

Branimir Gvozdenović na Međunarodnom sajmu turizma u Bakuu

0204branimir
D
elegacija Crne Gore predvođena ministrom održivog razvoja i turizma, Branimirom Gvozdenovićem, učestvovaće na Međunarodnom sajmu turizma AITF u Bakuu od 3. do 5. aprila, u cilju predstavljanja turističke ponude Crne Gore.

Branimir Gvozdenović na Međunarodnom sajmu turizma u Bakuu
Portal AnalitikaIzvor

Tokom trajanja sajma ministar Gvozdenović susrešće se sa predstavnicima turističkih agencija iz Azerbejdžana i drugih zemalja, te predstavnicima medija i marketinških agencija, u cilju unapređenja promocije Crne Gore.

Na poziv generalnog sekretara Svjetske turističke organzacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), Taleba Rifaija i ministra kulture i turizma Azerbejdžan, Abulfas Garajeva, Gvozdenović će učestvovati na 57. Sastanku Regionalne komisije za Evropu UNWTO-a, u cilju prezentovanja trendova u crnogorskom turizmu.

Posjetiocima sajma biće predstavljena ponuda za sljedeću sezonu, kao i specijalizovana ponuda za aktivan odmor.

AITF je glavni događaj na brzorastućem turističkom tržištu Azerbejdžana, koji privlači veliki broj međunarodnih učesnika i posjetilaca. Prethodnih godina, AITF je dostigao svjetski nivo i postao vodeći sajam u kavkaskom regionu. Berza predstavlja jaku platformu za profesionalce iz oblasti turizma, MICE segmenta, ali isto tako i iz oblasti selektivnog oblika turizma, zdravstvenog i turizma orjentisanog na visokoplatežne turiste. Održava se pred početak turističke sezone i omogućava pristup informacijama o trenutnim ponudama i posljednjim trendovima iz turizma. Sajam je podržan od strane relevantnih državnih struktura Azerbejdžana, kao i Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija.

Na crnogorskom štandu svoju ponudu predstaviće lokalne turističke organizacije Budva i Herceg Novi, Montenegro Stars Hotel Group i turistička agencija R-Tours Montenegro.

Portal Analitika