Društvo

Bar: Policija rasvijetlila četiri teške krađe

haps
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Budva su, juče 31. marta 2014. godine, lišili slobode S.A. (27), Ć.S. (53) i D.M. (37), svi iz Bara, zbog osnovane sumnje, da su počinili četiri krivična djela teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Bar: Policija rasvijetlila četiri teške krađe
Portal AnalitikaIzvor

Naime, S.A, Ć.S. i D.M. su, kako se sumnja, juče, počinili krivično djelo teška krađa na štetu M.L. iz Budve, kojom prilikom su, iz dvorišta ugostiteljskog objekta „Dubrava“ – vlasništvo oštećenog, a koji je lociran u ulici Žrtava fašizma u Budvi, otuđene dvije amfore od kamena, nakon čega su se S.A, Ć.S. i D.M. sa otuđenim predmetima udaljili sa lica mjesta vozilom marke „Audi“, barskih registarskih oznaka. Međutim brzom akcijom policijskih službenika oni su lišeni slobode, a u pomenutom vozilu su pronađene otuđene amfore koje su oduzete i vraćene oštećenom vlasniku.

S.A, Ć.S. i D.M. su, sumnja se, u noći između 29. i 30. marta 2014. godine, počinili takođe krivično djelo teška krađa, na način što su, sa terase porodične kuće – vlasništvo T.R. iz Budve, locirane u naselju Rafailovići, otuđili veću kamenu posudu za skladištenje ulja - pilo, ali nakon što su primjećeni od strane jednog lica ostavili su otuđeni predmet i pobjegli sa lica mjesta.

Sumnja se da su, S.A, Ć.S. i D.M, u martu 2014. godine, počinili krivično djelo teška krađa na štetu S.S. iz Budve, na način što su, sa terase restorana „Zlatibor“ – vlasništvo oštećenog, koji se nalazi u naselju Velji Vinogradi u Budvi, otuđili keramički ćup visine 80 cm, koji su kasnije prodali, ali su policijski službenici pronašli otuđeni predmet i vratili ga oštećenom vlasniku.

S.A, Ć.S. i D.M. se sumnjiče za još jednu tešku krađu počinjenu, takođe u martu 2014. godine, kojom prilikom su, iz dvorišta porodične kuće- vlasništvo D.P. iz Budve, koja se nalazi u naselju Reževići, otuđili kamenu posudu - pilo težine preko 100 kg, koju su kasnije prodali, ali su policijski službenici i ovaj predmet uspjeli da pronađu i vrate oštećenom.

O svim događajima službenici Centra bezbjednosti Budva su pravovremeno obavijestili nadležno državno tužilaštvo.

Nakon lišenja slobode S.A, Ć.S. i D.M. su, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, predati nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika