Abiznis

Žugić sa Kamelom: Intezivirati radove na Luštici

zuga
M
inistar finansija dr Radoje Žugić sa saradnicima sastao se danas sa novim izvršnim direktorom Luštica Development AD, Ihabom Kamelom, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva finansija.

Žugić sa Kamelom: Intezivirati radove na Luštici
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Kamel upoznao je ministra sa statusom projekta Luštica Bay, koji se odnosi na izgradnju turističkog kompleksa na poluostrvu Luštica, za koji su planirana ulaganja u iznosu od oko milijardu eura, kao i sa planovima vezanim za ubrzanje aktivnosti u predstojećem periodu. Naime, ispunjavanjem svih preduslova, decembra 2013. godine je stupio na snagu Ugovor o zakupu i izgradnji sklopljen između Vlade Crne Gore, Opštine Tivat i Luštica Development AD, tako da su počeli da teku precizirani rokovi za realizaciju investicione obaveze.

Po riječima Kamela, u toku je prva faza projekta, koja će biti okončana do 2017. godine, a koja podrazumijeva izgradnju hotelsko-rezidencijalnog naselja, marine i golf igrališta. Privode se kraju radovi na izgradnji apartmanskih zgrada, dok će radovi na izgradnji marine biti intenzivirani. Po riječima direktora Kamela, očekuje se početak radova na izgradnji hotela u predstojećoj godini.

Predstavnici Luštica Developmenta izrazili su zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom finansija, posebno u dijelu rješavanja imovinskih pitanja, i istakli da nema otvorenih pitanja koja bi mogla usporiti realizaciju projekta.

Ministar Žugić je izrazio zadovoljstvo ubrzanjem dinamike projekta, čija će realizacija, nesumnjivo, značajno obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprinijeti pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase. „Vlada Crne Gore i Luštica Development imaju zajednički interes da se projekat uspješno realizuje“ istakao je ministar Žugić, objašnjavajući da će se njegovi direktni efekti ogledati u rastu zaposlenosti i budžetskih prihoda i dinamičnijim stopama rasta crnogoske ekonomije, dok će se, istovremeno, postići i niz indirektnih efekata, prvenstveno u vidu privlačenja novih investitora.

Imajući u vidu prethodno, ministar je izrazio punu spremnost Vlade Crne Gore da ovom reputabilnom investitoru pruži svu neophodnu podršku, te da će, u tom pravcu, Ministrastvo finansija biti aktivan učesnik u rješavanju svih otvorenih pitanja koja se mogu pojaviti u toku realizacije projekta.

 

 

Portal Analitika