Abiznis

Predstavnici EK u posjeti poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori (VIDEO)

0104konjevic
N
a inicijativu organizacija koje se bave udruživanjem poljoprivrednika na nivou Evropske Unije (EU) u periodu od 31.03-02.04 ove godine održava se posjeta predstavnika Evropske Komisije (EK) poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori.

Predstavnici EK u posjeti poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

-Pristuni će imati priliku da se upoznaju sa situacijom u ruralnim krajevima Crne Gore, odnosno zemalja Zapadnog Balkana, gdje će imati priliku da razmijene iskustva sa poljoprivrednicima, vide na koji način oni obavljaju svoje poslove i razmijene iskustva i vide šta mogu da nauče iz EU.- kazao je Darko Konjević, pomoćnik ministra za ruralni razvoj. Konjević je istakao da je cilj posjete predstavnika EK da se unaprijedi znanje o situaciji u poljoprivredi i ruralnim oblastima Crne Gore.
-U okviru ova tri dana u Crnoj Gori će se obići oko dvadesetak poljoprivrednih proizvođača koji se bave različitom djelatnošću od juga do sjevera zemlje. Oni će imati priliku da na završnoj konferenciju u Podgorici drugog aprila sumiraju utiske i da se kasnije ti stavovi iznesu na konferenciji osmog aprila u Briselu gdje će biti prisutan generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Dačijan Čolš.- saopštio je Konjević.
-Cilj nam je da prezentujemo kakvo je stvarno stanje u poljoprivredi Crne Gore, šta je ono što poljoprivrednici mogu da očekuju kako bi unaprijedili svoje znanje i iskustva, kako bi se bolje organizovali i time stekli mogućnost da šire svoje poljoprivredne biznise i onda kada Crna Gora postane članica EU.- zaključio je pomoćnik ministra za ruralni razvoj.

 

Portal Analitika