Društvo

EKIP: Niže cijene telefonskih poziva u fiksnoj mreži Crnogorskog Telekoma

0104ekip
K
ako navode iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) danas je počela primjena nižih cijena telefonskih poziva u fiksnoj mreži Crnogorskog Telekoma.

EKIP: Niže cijene telefonskih poziva u fiksnoj mreži Crnogorskog Telekoma
Portal AnalitikaIzvor

„Cijene usluga lokalnih, međumjesnih, međunarodnih poziva i poziva ka mobilnim mrežama iz fiksne mreže Crnogorskog Telekom-a su od danas smanjene na osnovu naloga Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, a u skladu sa rezultatima implementirane Metodologije troškovnog i odvojenog računovodstva.“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz EKIP-a navode da se od danas se u fiksnoj mreži Crnogorskog Telekoma primjenjuju sledeće cijene: cijena lokalnog poziva u periodu jakog saobraćaja  je 1,58 €cent/min - do sada je ta cijena bila 1,9 cent/min, cijena lokalnog poziva u periodu slabog saobraćaja  je 0,90  €cent/min - do sada je ta cijena bila 0,95 cent/min, cijena međumjesnog poziva  u periodu jakog saobraćaja  je 3,75 €cent/min - do sada je ta cijena bila 5  €cent/min, cijena međumjesnog poziva  u periodu slabog saobraćaja  je 2,13 €cent/min - do sada je ta cijena bila 2,5  cent/min, cijena poziva ka mobilnim mrežama u periodu jakog saobraćaja  je 16,5 €cent/min - do sada je ta cijena bila 19 €cent/min, cijena  usluge međunarodnih poziva prema  mobilnim mrežama regiona  (Zona I) je 26 €cent/min - do sada je ta cijena bila 27 €cent/min, cijena  usluge međunarodnih poziva prema  mobilnim mrežama Evrope (Zona II)  je 33 €cent/min - do sada je ta cijena bila 38  €cent/min, cijena  usluge međunarodnih poziva prema  fiksnim mrežama za  Ostatak  svijeta (Zona IV)  je 55 €cent/min - do sada je ta cijena bila 60  €cent/min, cijena  usluge međunarodnih poziva prema  mobilnim mrežama za ostatak  svijeta (Zona IV) je 80 €cent/min - do sada je ta cijena bila 85 €cent/min.

„Cijena  mjesečne pretplate se nije promijenila.  Takođe su zadržane i sve pogodnosti u vidu minuta telefonskih poziva uključenih u iznos mjesečne pretplate. Ponovno smanjenje cijena u fikscnoj mreži Crnogorskog Telekoma planirano je za 01.12.2014. godine.“, stoji u saopštenju.

Iz EKIP-a smatraju da smanjenje cijena krajnjim korisnicima donosi znatne povoljnosti, jer će navedeno smanjenje cijena telefonskih poziva uz  zadržavanje cijene mjesečne pretplate, dovesti do nižih mjesečnih računa za isti obim telefonskih usluga fiksne mreže  Crnogorskog Telekoma.

Portal Analitika