Abiznis

BULAJIĆ: Hotelijeri traže niži PDV zbog nesmotrenih spoljnopolitičkih odluka Vlade

3003strahinjabulajic
M
islim da je traženje da se snizi stopa PDV-a direktan proizvod nesmotrenih odluka crnogorske Vlade u vezi sa situacijom u Ukrajini i čisti strah da neće doći ruski turisti kao što su oni prošle godine „izvukli“ ljetnju sezonu, kazao je za Antenu M Strahinja Bulajić iz Demokratskog fronta.

BULAJIĆ: Hotelijeri traže niži PDV zbog nesmotrenih spoljnopolitičkih odluka Vlade
Portal AnalitikaIzvor

Bulajić, inače član skupštinskog Odbora za ekonomiju i Odbora za turizam, tako je reagovao na najavu crnogorskih hotelijera da će od Vlade tražiti da se stopa poreza na dodatu vrijednost za sve usluge u ugostiteljstvu snizi na sedam odsto, što bi, kako ističu, doprinijelo njihovoj konkurentnosti, rastu investicija i većem zapošljavanju,  bilježimo reakcije poslanika.

Almer Kalač iz Bošnjačke stranke, takođe član oba odbora, poručuje:

- Mislim da treba prepustiti stručnjacima da odrede da li je to moguće u ovom momentu, jer će po istom principu i drugi iz ostalih grana privrede da traže smanjenje PDV-a, a mi smo skoro imali povećanje sa 17 na 19 odsto, tako da u ovom momentu ne bih mogao da ocijenim da li je ta inicijativa opravdana – kazao je Kalač za Antenu M.

Iz Crnogorskog turističkog udruženja su, pored ostalog, poručili da, u većem broju zemalja EU, stopa PDV-a iznosi u prosjeku od pet do deset odsto.

Foto: skupstina.me

Portal Analitika