Društvo

Savjet za članstvo u NATO: 46 odsto građana Crne Gore podržava članstvo

nato
P
ovodom pojedinih spekulacija o stepenu podrške građana članstvu Crne Gore u NATO, oglasio se Komunikacioni tim Savjeta za članstvo.

Savjet za članstvo u NATO: 46 odsto građana Crne Gore podržava članstvo
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika od Vladinog Biroa za odnosr sa javnošću kaće se da je na osnovu istraživanja koje je za potrebe Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO sprovela agencija Ipsos u periodu od  4. do 9. marta 2014. godine, 46% punoljetnih građana Crne Gore podržava članstvo Crne Gore u NATO.

 

„Ukoliko bi u periodu sprovođenja istraživanja bio organizovan referendum o pridruživanju Crne Gore NATO alijansi, 46 % građana bi na tom referendumu podržalo članstvo Crne Gore u NATO, dok bi 42% glasalo protiv. Ostatak od 13% čine građani koji ne bi glasali na referendumu, ili ne znaju za koju bi se opciju opredijelili ukoliko bi učestvovali.

Istraživanje je sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 1236 ispitanika,  anketiranjem „licem u lice“.

Od novembra 2013.  godine do danas, podrška NATO integracijama Crne Gore porasla je sa 38 % na 46% punoljetnih građana.

Predstavljeni  podaci najbolji su pokazatelj ispravnosti pristupa informisanja građana putem javnog dijaloga, kao i stabilnog i konstantnog rasta podrške javnosti procesu pristupanja NATO“, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika