Društvo

Bivši radnici Gornjeg Ibra održali protest ispred doma kulture

2803ibar
K
ao sto su i najavili bivši radnici Gornjeg Ibra danas su u 14 h održali protest u centru grada ispred doma kulture u Rožajama.

Bivši radnici Gornjeg Ibra održali protest ispred doma kulture
Portal AnalitikaIzvor

Presjednik udruženja manjinskih akcionara gornjeg ibra Sadik Klimenta je na skupu kazao da sve češće konstatacije da je gornji ibar mrtav i da je to završena priča.

-Mi se ne slazemo sa takvim konstatacijama slažemo se jedino u dijelu konstatacije da su ga namjerno ubili i da za to niko nije odgovarao. Ako je ministarstvo finansija odkupilo akcije akcionara pitamo ih gde je onda socijalni problem koji je po zakonu isplaćen svim radnicima u državi koji su ostali bez posla, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

-Zato.mi sa pravom kažemo da su radnici Gornjeg ibra obmanuti, rekao je presjednik skupštine manjinskih akcionara Gornjeg Ibra Fadil Avdić.

-Ako naša prava ne mozemo ostvariti legalnim sudskim putem zbog sve veće diktature onda smo prisiljeni na ovaj čin putem protesta kada smo ne našom voljom ostali na ulici bez posla očekivali smo da će naši predstavnici i naša lokalna uprava pomoći da se dio preduzeća koji nema perspektivu proda a drugi osavremeni i modernizuje, dodao je Avdić.

Organizacioni odbor protesta je takodje donio odluku da se ubuduće svakog petka u 14 casova održavaju protesti ispred doma kulture u centru grada do ispunavanja svih njihovih zahtjeva.

 

 

Portal Analitika