Društvo

Nova Telenor prodavnica i 4G u Beranama

2804telenor
K
ompanija Telenor danas je građanima Berana otvorila vrata svoje nove, modernizovane prodavnice u kojoj će korisnici, uz pomoć ljubaznog osoblja, moći da testiraju sve uređaje i izaberu najbolju kombinaciju paketa za sebe. Građanima je prvi put predstavljena 4G mreža, najnaprednija internet tehnologija u svijetu.

Nova Telenor prodavnica i 4G u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

4G je mreža četvrte generacije u mobilnim komunikacijama koja omogućava značajno veći protok podataka kroz mrežu brzinama 6 puta veći mod onih koje sada omogućava 3G mreža i mnogo brže nego preko ADSL-a. 4G donosi dvije značajne razlike: brzinu i takozvano vrijeme odziva ili kašnjenja (response time).

Brzina je važna kada govorimo o vremenu koje je potrebno da se otvori ili preuzme internet stranica ili uploaduje neki veliki dokument. Može se gledati video file-ove visokog kvaliteta, i preuzimati bez zastoja. Sama tehnologija 4G postiže brzinu do 75Mbit/s dok su stvarne brzine koje korisnik postiže u prosjeku 20-40Mbit/s. Ovo zavisi od broja korisnika na mreži, kao i udaljenosti od bazne stanice.

2804telenor2
Presijecanjem vrpce,petu redizajniranu Telenor prodavnicu otvorio je Majkl Malvebo, izvršni direktor kompanije. Jedan od najvećih ovogodišnjih projekata u sklopu kojeg će postojeće Telenor prodavnice dobiti novi i modernizovan izgled, Malvebo je okarakterisao kao doprinos razvoju svake crnogorske opštine.

„Nakon što smo svim stanovnicima Crne Gore omogućili odličnu pokrivenost i sigurnu pametnu mrežu, odlučili smo da dodatno ojačamo kvalitet usluge u svim prodavnicama. Takođe, Berane je već deveti grad u Crnoj Gori koji dobija Internet velikih brzina kroz mrežu četvrte generacije (4G). Korisnici biraju Telenor zbog razlike u mreži, a koncept naših prodavnica čini još veću razliku u kompletnom utisku“, saopštio je Majkl Malvebo, izvršni direktor kompanije Telenor.

Portal Analitika