Društvo

Potpisan sporazum izmedju Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Makedonije

2803jelic
U
Skoplju  je 25. marta potpisan sprazum između nacionalnih službi za zapošljavanje Crne Gore i Makedonije, sa ciljem da se uspostavi i podstakne saradnja kako bi se poboljšale usluge koje se nude tražiocima posla i poslodavcima.

Potpisan sporazum izmedju Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Makedonije
Portal AnalitikaIzvor

U okviru ovog Sporazuma sarađivaće se na razmjeni informacija o kretanjima na tržištu rada u obije države, o mjerama politike zapošljavanja, sa posebnim fokusom na mjere koje su usmjerene na mlade ljude i druge tražioce posla koji imaju teškoće da se zaposle i na praksu koja je vezana za to, statistiku tržišta rada, razmjenu iskustva vezano za korišćenje fondova Evropske unije i razvoj projekata za zapošljavanje, za planiranje i implementacija zajedničkih projekata kao i razmjena informacija o modelima obuke koji su prilagođeni potrebama na tržištu rada i razmjena iskustava vezanih za stručnu obuku i obuku za vještine tražilaca zaposlenja.

U ime Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Sporazum je potpisala direktorica, Vukica Jelić, a Vlatko Popovski u ime  Agencije za zapošljavanje  Republike Makedonije.

Sporazum se potpisuje na period od 5 godina.

Potpisivanju je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Makedoniji, Dušan Mrdović.

Portal Analitika