Društvo

Kako samopouzdanje utiče na vašu vezu?

parrr
S
amopouzdanje je vrlo važan element svake veze, jer samo ljudi sigurni u sebe mogu u potpunosti da prihvate partnera i da mu vjeruju u svim situacijama, što će dati pravi kvalitet vezi.

Kako samopouzdanje utiče na vašu vezu?
Portal AnalitikaIzvor

No, kad nekome od partnera samopouzdanje padne zbog stresa i napetih situacija na poslu, na primjer, trenutno postaje osjetljiviji na sve što partner kaže ili uradi i veza počinje da ide pogrešnim putem.

Naime, osobe s manjkom samopouzdanja svaki malo snažniji gest partnera tumače tragičnim i neprihvatljivim, no kako nemaju hrabrosti da se suoče s istinom, polako tonu u depresiju i postaju izuzetno zahtjevni.

Tako se par uskoro nađe u začaranom krugu - partner postaje zbunjen, što ga još više udaljava od vas i tjera vas u dublju depresiju, a međusobna komunikacija postaje sve gora i gora.

U takvim situacijama je jedino moguće rješenje promjena stava i povratak samopouzdanja, što nije lako, ali je moguće. Krenite malim koracima - promjena frizure, načina šminkanja, stila odijevanja ... ništa drastično, ali ipak novo.

Svaki psiholog će vam reći da je šopnig idealan način podizanja samopouzdanja, pa provjerite i sami - biće dovoljne i dvije majice da počnete opet dobro da se osjećate.

Stoga, krenite - rad na sebi nekad može da bude i zabavan, a sigurno će vam spasiti vezu.

B92

Portal Analitika