Društvo

Đukanović-Jakab: Crna Gora usvaja standarde savremenog zdravstvenog sistema

2703miloJakab
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović primio je regionalnu direktoricu Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Žužanu Jakab, koja boravi u posjeti Crnoj Gori, saopšteno je Portalu Analitika iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Đukanović-Jakab: Crna Gora usvaja standarde savremenog zdravstvenog sistema
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vlade zahvalio je direktorici Jakab na podršci i uspješnoj saradnji, koja je doprinijela unapređenju zdravstvenog sistema Crne Gore. Premijer je istakao da Crna Gora usvaja standarde koji treba da nas učine dijelom savremenog evropskog zdravstvenog sistema, sa ciljem podizanja kvaliteta zdravstvene zaštite.

Direktorica Jakab iskazala je pohvale za reforme sprovedene u oblasti zdravstva, ističući da Crna Gora može biti dobar model, naročito u oblasti primarne zdravstvene zaštite. Svjetska zdravstvena organizacija pozdravlja politiku Vlade u ovoj oblasti, cijeneći činjenicu da je zdravstvo i unapređenje stanja u toj oblasti među prioritetima Vlade.

Sagovornici su dogovorili nastavak saradnje Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja, prije svega u pogledu prevencije najčešćih oboljenja.

 

Portal Analitika