Kultura

„Neka beskarajna sloboda“ Sanje Garić i Marije Perović na festivalu u Beogradu

2703nekabeskrajna
D
okumentarni film „Neka beskrajna sloboda“ čije su koautorke Sanja Garić i Marija Perović biće prikazan 3. aprila u okviru regionalnog programa „Komšiluk“ na ovogodišnjem 61. Internacionalnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnom filma u Beogradu.

„Neka beskarajna sloboda“ Sanje Garić i Marije Perović na festivalu u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Ova produkcija Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i NVO Allegro iz Podogrice nastala je iz koreoperformansa „Poslušaj me – odigraću ti“ koji je Garić uradila prošle godine, čiji je Perović bila reditelj. Njih dvije, ujedno koscenaristi ovog 20-minutnog filma, tada su kamerom zabilježile sve što se događalo tokom performansa. Snimatelj i montažer je Željko Bracanović Kokos.

Film je u avgustu premijerno prikazan na Monetengro Film Festivalu u Hereceg Novom, u selekciji dokumentarnog filma.

U koreopreformansu i filmu učestvuju glumci Petar Novaković, Karmen Bardak, Slavko Kalezić, Bojana Knežević i Aleksandar Radulović, balerina Manja Pavićević, kao i Jelica Bulatović, Jovan Dabović, Sanja Vujisić, Filip Đuretić, Anđelija Rondović i Maja Stojanović, sada studenti III godine glume u klasi prof. Branimira Popovića.

Podsjećamo, u koreoperformansu „Poslušaj me – odigraću ti“ koji je 25. aprila izveden u Njegoševoj ulici na Cetinju, među brojnim učesnicima bio je i gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović.

2703nekabeskrajna1
Portal Analitika