Društvo

Oduzeto više komada oružja u Beranama

oruzjeok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Berane su od jednog lica oduzeli više komada vatrenog oružja i pronašli odbačeni pištolj.

Oduzeto više komada oružja u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Berane su, u sklopu aktivnosti koje preduzimaju radi pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, juče, 26. marta 2014. godine, po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuće D.T. (29) iz Berana.

Pretresom su pronađeni i oduzeti: lovačka puška dvocijevka ruske proizvodnje, lovačka puška ručne izrade, karabin M-48 cal. 7,9 mm, gasni pištolj marke „ Blow magum“ cal. 9mm, i tri lovačka patrona cal. 16 mm, koje je D.T. držao u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Beranama, koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se protiv D.T. podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Berane su takođe, postupajući po operativnoj informaciji da je nepoznato lice ostavilo pištolj u ulici 29. novembra, izašli na lice mjesta i na gradskom parkingu pronašli i izuzeli pištolj marke „Pietro Beretta“ cal. 7,65 mm, sa okvirom i osam metaka. O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Preduzimaju se aktinvosti na identifikovanju lica koje je odbacilo pištolj.

Oružje i municija oduzeti takom pretresa, kao i pronađeni pištolj, su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

 

 

Portal Analitika