Društvo

Šundić tvrdi da mu je inspektor nudio novac da lažno svjedoči

policija
P
odgoričanin Vasilije Šundić (18) optužio je policijskog inspektora Martina Oriandića (47) da mu je u ime službe nudio 10.000 eura da za uzvrat “prepozna” muškarce koji su, navodno, podmetnuli bombu ispred stana šefa barske policije Miloša Radulovića, objavili su "Vijesti" i "Dan" na svojim naslovnim stranama. Inspektor Orlandić je negirao tvrdnje Šundića.

Šundić tvrdi da mu je inspektor nudio novac da lažno svjedoči
Portal AnalitikaIzvor

Šundić je "Vijestima" ispričao da mu je prije nekoliko dana inspektor Orlandić pokucao na prozor automobila.

“Pitao me je da li bi mogao da mu pomognem u otkrivanju jednog bombaškog napada, koji se dogodio u Bloku 9. Pošto sam imao neke probleme sa policijom jer im neregistrovanim autom nijesam stajao kad su me zaustavljali, rekao je da će mi maknuti kazne, ako mu pomognem”, kazao je Šundić i dodao da je je prihvatio prijedlog inspektora.

On je kazao da ga je inspektor pozvao sjutra dan telefonom i rekao mu da dođe u zgradu policije.

„Kazao je da mi je makao neke kazne i prikazao mi je snimak bombaškog napada”, tvrdi Šundić.

Prema njegovim riječima prije pregleda snimka, inspektor mu je navodno nagovijestio da sumnja da su bombaši Aleksandar Keković i Janko Vukadinović, a da ih je potplatio džudista Marko Radulović da to urade.

Inspektor negirao tvrdnje mladića: Inspektor Martin Orlandić negirao je juče tvrdnje Šundića.

Šundiću sam u petak pisao prijavu i zadržao ga u pritvoru, zbog krivičnih djela teška krađa i predao ga tužiocu. Dugo radim u službi i do sada nijesam nikada bio kažnjavan, pa bih volio da do penzije ostanem mimo tih priča”, kazao je Orlandić.

On je ocijenio da Šundić na taj način pokazuje “nekakav lični animozitet” prema njemu.

 

Portal Analitika