Društvo

Potjera za Goranom Sokovićem glavnim saradnikom Darka Šarića

sokovic
G
lavnog saradnika Darka Šarića, Gorana Sokovića, koji je u bjekstvu, juri mafija iz regiona, ali i policija, piše Blic.
Potjera za Goranom Sokovićem glavnim saradnikom Darka Šarića
Portal AnalitikaIzvor

„Pošiljke koje je on organizovao bile su otkrivene i već zbog toga je bio u nezavidnoj poziciji i u klanu i kod velikih dilera. Nakon predaje Šarića, koji negira krivicu, Soković je najopasniji svjedok na slobodi. Na njega mogu da pokušaju da svale i svu krivicu, a to je zgodnije da urade ako nikada ne bude uhapšen“, rekao je izvor Blica. Trojica svjedoka-saradnika označila su Sokovića kao glavnog Šarićevog čoveka.

Za Sokovićem je pojačana potraga, jer postoje podaci da ga jure kriminalci i zato što bi mogao da ispriča svoja saznanja. Šarić i Soković su bliski prijatelji iz Pljevalja i optuženi su da su organizovali šverc kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu.

Goran Soković je bio uhapšen 7. februara 2010. u Crnoj Gori po potjernici iz Srbije, ali je pušten nakon četiri dana, jer tada nije postojao sporazum o izručenju između Srbije i Crne Gore.

Crnogorsko tužilaštvo je tada tražilo od srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal da dostavi sve dokaze. Iz srpskog tužilaštva su odgovorili da bi dostavljanje svih dokaza u toj ranoj fazi ugrozilo dalju istragu.

Sporazum o izručenju sopstvenih državljana Srbija i Crna Gora su potpisale krajem oktobra 2010. Crnogorski MUP je nezvanično saopštio da su Soković i još jedna grupa Šarićevih saradnika nekoliko dana ranije prebjegli ilegalno na Kosovo i Metohiju.

 

 

Portal Analitika