Društvo

Moguće otvaranje kancelarije MOR-a u Podgorici

2603mor
T
okom današnjeg susreta direktora Direktorata za rad u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Slobodana Filipovića i direktora Kancelarije Međunarodne organizacije rada (MOR) za centralnu i istočnu Evropu Antonia Graziosija razgovarano je o socijalnom dijalogu, poštovanju fundamentalnih ljudskih prava i sloboda i unapređenju radnih odnosa i mogućnosti otvaranja kancelarije MOR-a u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Moguće otvaranje kancelarije MOR-a u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

 

„Crna Gora je u prethodnom periodu radila na reformi radnog zakonodavstva i unaprijeđenja socijalnog dijaloga.  Tako je donijet set zakona, u čijoj izradi su učestvovali socijalni partner, koji su u skladu sa tekovinam EU, a kojima se unaprijeđuje poslovni ambijent“, istakao je Filipović tokom susreta.

„Crna Gora je zemlja koja je u oblastima socijalnog dijaloga, poštovanja fundamentalnih ljudskih prava i sloboda i unapređenja radnih odnosa prepoznata kao lider u region“, rekao je Graziosi, što je i potvrđeno skorašnjim potpisivanjem Opšteg kolektivnog ugovora.

On je dodao da će MOR nastaviti intezivnu saradnju sa Crnom Gorom u ovim oblastima. Sagovornici su se saglasili da će otvaranje kancelarije MOR-a u Podgorici biti od velikog značaja za Crnu Goru na njenom put ka punopravnom članstvu u EU.

Portal Analitika