Društvo

Ruski turisti će i dalje dolaziti u Bar

26sutomore
S
udeći prema interesovanju na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi, Rusi će i ove godine biti među najbrojnijim posjetiocima crnogorske rivijere.

Ruski turisti će i dalje dolaziti u Bar
Portal AnalitikaIzvor

Tokom četiri dana ponudu je predstavilo 3.000 izlagača iz 200 zemalja, od čega su čak 75 odsto bili predstavnici agencija i zastupnici turoperatora.

„Na najznačajnijem i najvećem sajmu u tom dijelu Evrope predstavili smo se na štandovima sa Nacionalnom i lokalnim organizacijama, a posredstvom projekta IPA i sa partnerskim zemljama Italijom, Grčkom i Albanijom. Ponudu su promovisali i hotel „Sato“ (nekadašnji „Nikšić“ u Sutomoru) i predstavnici „Soho hotels grupe“. Interesovanje za Bar i Crnu Goru bilo je veće nego ranijih godina“, kazala je direktorica Turističke organizacije Bara Neda Ivanović, prenosi Pobjeda.

Menadžment hotela „Sato“ ugovorio je sa turoperatorom „R-turs“ fiksni zakup 50 soba na period od četiri mjeseca.

Iako će hotel zbog rekonstrukcije biti otvoren tek 1. juna, u Rusiji su napravili veoma kvalitetnu promociju. Ostvarili su i značajan kontakt sa predstavnicima španskog turoperatora „Ibero star grupe“, koj i dovodi goste iz cijelog svijeta.Rusi su u barskoj opštini tokom protekle godine ostvarili najveći broj noćenja 402.000, što je 19 procenata više nego 2012. godine. U Baru je boravilo 37.200 gostiju ili 33 odsto više nego u uporednom periodu.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika