Društvo

Uskoro razgledanje Boke iz podmornice

26kotor_boka
P
anoramsko razgledanje podmorja Boke iz podmornice, koje predstavlja novinu u turističkoj ponudi Crne Gore, uskoro će biti dostupno, najavio je direktor kotorske kompanije Montenegro Submarine Ilija Pajević.

Uskoro razgledanje Boke iz podmornice
Portal AnalitikaIzvor

„Za domaće i strane goste narednog mjeseca sa dvije podmornice vozićemo ture od Kotora do Mula, Prčanja i Perasta. U planu su i ekskurzije po želji turista, a vožnje podmornicom planirane su u dnevnom terminu od osam do 19 sati i u noćnom od 20 sati do ponoći“, kazao je Pajević agenciji Mina-business.

Prema njegovim riječima, podmornica je registrovana da pored skipera može da primi još 13 ljudi, a cijena po satu po osobi iznosiće 12 EUR.

„Podmornice su na putu iz Pule i danas su negdje oko Zadra. Idu morskim putem, jer je tako jeftinije budući da su šire od tri metra i da bi prevoz drumom koštao zbog toga mnogo više“, kazao je Pajović i dodao da je i to potvrda da se radi o kvalitetnim plovilima koja su već nekoliko godina hit u turizmu Hrvatske.

Pored Kotora i Boke, radiće ovog ljeta i na bečićkoj plaži, a prevoziće i na relaciji od marine u Budvi do ostrva Sveti Nikola.

„Plovila imaju po šest jakih reflektora tako da su predviđene i za noćne ture“, naveo je Pajević.

Predviđeno je i panoramsko razgledanje peraških ostrva uz mogućnost da se vidi padina, vožnja uz obalu uz opcije pristajanja, a zakup po satu iznosi 120 EUR.

„Inače, iako je riječ o podmornici, ovo plovilo ne roni, već je omogućeno da se u dijelu koji je dva metra ispod vode vidi podvodni svijet. To omogućavaju neprobojna stakla jaka kao ona na blindiranim automobilima“, naveo je Pajević.

Podmornice su, kako je naveo, registrovane kod Hrvatskog registra, imaju odličan stabilitet, a po potrebi mogu da voze i 20 osoba.

„To sam prvi put kao pomorac vidio na Karibima i zaista sam oduševljen što nešto slično mogu ponuditi i kod nas“, zaključio je Pajević.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika