Društvo

Bogdanović razgovarao sa predstavnicima Nirnberga

2504bogdanovic
P
redstavnici Grada Nirnberga, Savezna Republika Njemačka boravili su danas u posjeti Prijestonici Cetinje. Tokom posjete, direktora Kancelarije za međunarodne odnose u Gradu Nirnbergu dr Norberta Šurgersa i direktora Umjetničke kuće Grada Nirnberga Joakima Blajštajna primio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

Bogdanović razgovarao sa predstavnicima Nirnberga
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku, kojem su prisustvovali direktorica Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore Anastazija Miranović i predsjednik Društva franačko – crnogorskog prijateljstva (FRAMOG) Ljubo Dabović, razgovarano je o budućoj saradnji Cetinja i Nirnberga, gradova koji su u novembru 2012. godine potpisali protokol o bilateralnom partnerstvu.

U tom pogledu, posebno su razmatrana pitanja koja se tiču kulturne saradnje. Tako je na današnjem sastanku dogovoreno da Cetinje bude domaćin prestižne izložbe najboljih radova njemačkih umjetnika koji budu učestvovali na poznatom tradicionalnom nagradnom konkursu “Nirnberških vijesti” za tekuću godinu.

Takođe, tokom susreta gradonačelnika Bogdanovića sa predstavnicima Grada Nirnberga, razmatrana su i pitanja vezana za druga polja saradnje, kako u pogledu umjetnosti, tako i u sferama sporta i privrede.

Današnji sagovornici uputili su poziv gradonačelniku Bogdanoviću da posjeti Nirnberg tokom završetka ovogodišnjeg konkursa “Nirnberških vijesti”, kada će biti izabrana tri najbolja rada.

izvor: cetinje.me

Portal Analitika