Društvo

Održana radionica za djecu povodom Sata za planetu

2403sat
N
VO Green Home je u saradnji s vrtićem „Jelena Ćetković 2“ koji se nalazi u sklopu OŠ „21.maj“ u Podgorici, organizovala radionicu za mališane iz starije vaspitne grupe na temu klimatskih promjena, u sklopu kampanje koja prethodi Satu za planetu.

Održana radionica za djecu povodom Sata za planetu
Portal AnalitikaIzvor

-Na interakvtivnoj radionici smo kroz jednostavnu prezentaciju upoznali djecu sa pojmom klime i klimatskih projmena i dali savjete na koji način možemo smanjiti njihove posledice. Takođe, kroz animirani film mališani su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima kroz koje mogu da utiču na smanjenje uticaja klimatskih promjena, ali i smanjenje zagađenja uopšte. Dječiji entuzijazam i želja za usvajanje novih znanja još jednom nam je pokazala da je vrlo važno početi sa edukacijom u ovoj oblasti što ranije.-navodi se u saopštenju Green Home-a.

Sat za planetu je planetarna kampanja u kojoj učestvuju građani svih nacija sa istim ciljem - udružiti se u borbi za očuvanje naše Planete. U toku Sata za planetu, građani iz više od 7500 gradova i 150 zemalja svijeta će ugasiti svijetlo u svojim domovima i radnim mjestima na 60 minuta i time poslati snažnu poruku da svaki pojedinac može nešto preduzeti u cilju ublažavanja klimatskih promjena i prekomjerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

Ove godine Sat za planetu se obilježava u subotu, 29.03.2014. u 20:30 – 21:30 a povodom čega će NVO Green Home organizovati prigodan program na Trgu repulike u Podgorici.

Portal Analitika