Društvo

Ubijen flamingos na ulcinjskoj Solani

2401ubijena_ptica
N
a ulcinjskoj Solani ponovo ima krivolova, a iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica kažu da su u subotu pronašli jednog ubijenog i jednog ranjenog flamingosa. Iz Centra su Portalu Analitika kazali da su njihove kolege iz Slovenije, koje svakodnevno prate proljećnu migraciju, pronašli ubijanu pticu. Ovakvi događaji dovode u pitanje organizovanje posmatranja ptica, a Crna Gora ima tu privilegiju da je jedna od rijetkih zemalja koje ljubitelji ptica posjećuju u sve većem broju, kažu u CZIP-u.
Ubijen flamingos na ulcinjskoj Solani
Portal AnalitikaIzvor


Ova NVO treću godinu za redom vrši monitoring krivolova na teritoriji opštine Ulcinj.


U posljednjih mjesec dana je primijećen krivolov u bazenima solane i ptice su preplašene, kažu u Centu. Oni naglašavaju da ulcinjska policija zbog nedovoljno ljudi nije u mogućnosti u potpunosti da isprati dešavanja na Solani, te je CZIP-u teško da se izbori sa ovakvim problemom. Stoga pozivaju sve zainteresovane da pomognu na terenu, a mogu se javiti na telefon 067207117.



Terenska istraga podrazumijeva monitoring krivolova, praćenje tragova, traženje čaura i svega što može pomoći da se utvrdi ko stoji iza ubijanja ptica.



U CZIP-u ističu da smrt samo jedne ptice iz jata ili uporni pucnji će zauvijek otjerati flamingose, jer im je prije svega potreban mir.



24flamingposi
Portal Analitika