Društvo

DZZŽ „Sunčani sat“: Obezbijedimo lunjama još bolje uslove za život

2403lunje1
D
ruštvo za zaštitu životinja „Sunčani sat“ poziva sve ljude da im pomognu, da psima o kojima brinu, obezbijede još bolje uslove za život i sigurnost.

DZZŽ „Sunčani sat“: Obezbijedimo lunjama još bolje uslove za život
Portal AnalitikaIzvor

„Za one koji nijesu upućeni lunje su bezdomni psi sa ulica Bara o kojima volonteri Društva „Sunčani Sat“ svakodnevno brinu već godinama.“, navode iz Društva.

2403lunje2Ovi psi su do sada boravili na nekoliko lokacija, čak su jedno vrijeme bili smješteni i u blizini Podgorice. Cilj DZZŽ „Sunčani sat“ je da pse sklone sa barskih ulica, gdje ih, kako kažu, organizovano truju i ubijaju.

Već više od pola godine smješteni su u Crmnici na imanju predsjednice Društva, koja imanje želi da ustupi opštini Bara na kome bi bilo sagrađeno utočište za pse, gdje se psi ne bi eutanazirali, već gdje bi živjeli sve do udomljenja ili prirodne smrti.

2403lunje3„Ono što je najneophodnije u ovom momentu je da se dio imanja kvalitetno ogradi kako psi ne bi izlazili sa imanja i dolazili u opasnost od mještana. Potrebno je iskopati kanale, koje treba betonirati i na njih postaviti stubove na koje će se onda postaviti ograda.“, navode iz DZZŽ „Sunčani sat“.

Iz Društva pozivaju za bilo kakvu pomoć, a oni koji žele da pomognu mogu kontaktirati DZZŽ „Sunčani sat“ putem mejla - dzzz.suncanisat@gmail.com.

2403lunje4
Portal Analitika