Društvo

Afera Košljun: Đukić ključni igrač u spornim licitacijama?

2203budvaaa
B
iznismen Stevan Đukić jedan od svjedoka u aferi Košljun, dobio je od Ministarstva održivog razvoja i turizma građevinsku dozvolu za gradnju prvog hotela-solitera od 12 spratova u Rafailovićima, saznaje Informer CG.

Afera Košljun: Đukić ključni igrač u spornim licitacijama?
Portal AnalitikaIzvor

Đukić, čije se saslušanje očekuje narednih dana, građevinsku dozvolu dobio je sredinom februara, baš u trenutku kad je Tužilaštvo završavalo istragu u aferi Košljun. Tužioce posebno zanima da li je Đukić učestvovao u namještenim licitacijama za prodaju zemljišta na Košljunu.

Prema saznanjima Informera CG, Đukić je sredinom jula 2007.godine preko firme Luzitanos invest bio jedan od učesnika sporne licitacije u prodaji 2,7 hektara zemlje na Košljunu. Ključni svjedok afere Vido Rađenović je preko svoje firme SP Luna uspio da bez velike muke odmah, u prvom licitacionom krugu, kupi zemlju po cijeni od 1.400.000 eura. Na licitaciji se, sem Đukića i Vida Rađenovića, pojavila i firma Sani estejts koju je zastupao Mihajlo Vasiljević kog je specijalna tužiteljka Đurđina-Nina Ivanović pozvala kao još jednog svjedoka u aferi.

Prema pisanju Informera, Đukić i Vasiljević moraće da objasne da li su bili samo paravan za milionsku pronevjeru. Obojica su poslije prvog kruga licitacije kad su podigli cijenu zemlje za po 20.000 eura, odmah odustali od dalje licitacije. Tako su omogućili Vidu Rađenoviću da dođe do zemljišta na Košljunu koje je on kasnije preprodao.

 

Portal Analitika