Društvo

Rogozin porijeklom iz Crne Gore

2203rogozinD
Z
amjenik predsjednika Vlade Ruske Federacije Dmitrij Olegovič Rogozin vodi, po majčinoj liniji, porijeklo iz Crne Gore, pišu Vikend novine.

Rogozin porijeklom iz Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj ruski funkcioner, zadužen za jedan od najznačajnijih resursa u Ruskoj Federaciji, pitanja vojne industrije, nedavno je potvrdio ovu informaciju.

- Da. Moji preci su rodom iz Crne Gore, iz familije Jovanović. Moj prađed Milan Jovanović je iz rodnog sela Radovana Karadžića. U Rusiju je došao za vrijeme Rusko-japanskog rata 1904-1905. godine, sa još nekoliko hiljada Crnogoraca. Nakon rata ostao je u Rusiji i zasnovao porodicu, oženivši se majkom moje majke. On je umro 30-ih u Orenburgu, gdje se i danas nalazi njegov grob - kazao je Rogozin u jednom intervjuu.

Iako je Rogozin kazao da je njegov prađed iz Petnjice, sela koje se nalazi na pet kilometara od Šavnika ka Žabljaku, Vikend novine saznaju da u tom selu nema Jovanovića. U susjednom selu Grabovica ima Jankovića i Janjića, ali iz ovog lista nijesu saznali odakle su Jovanovići na koje je mislio Rogozin.

Rogozin je rođen 21. decembra 1963. u Moskvi, 1986. je završio Fakultet žurnalistike na Moskovskom državnom univerzitetu "Lomonosov", a zatim je bio na odgovornim dužnostima u Komitetu omladinskih organizacija SSSR-a. Od decembra 2011. je zamjenik predsjednika Vlade Ruske Federacije za pitanja vojne industrije.

 

Portal Analitika