Društvo

Mađarska vidi Crnu Goru kao sljedeću članicu EU i NATO

konjevicok
M
ađarska podržava Crnu Goru na putu evropskih i evroatlantskih integracija i vidi je kao prvu sljedeću članicu Evropske unije i NATO-a, kazao je ambasador Mađarske u Podgorici Kristijan Poša na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem, saopšteno je iz MUP-a.

Mađarska vidi Crnu Goru kao sljedeću članicu EU i NATO
Portal AnalitikaIzvor

Razgovarano je o realizaciji mjera iz akcionih planova za pregovaračka poglavlja 23 i 24, a zajednički je konstatovano i da postoji prostor za unaprjeđenje bilateralne saradnje između Crne Gore i Mađarske u oblasti unutrašnjih poslova, kroz angažovanje mađarskih eksperata i organizaciju obuka. Dogovoreno je i zajedničko osmišljavanje projekata od značaja za jačanje crnogorskih administrativnih i operativnih kapaciteta, kao i drugih aktivnosti koje doprinose daljem integracionom napretku Crne Gore.

Ministar Konjević upoznao je ambasdora sa aktivnostima koje se sprovode u cilju realizacije mjera iz AP 23 i 24, obavijestio o namjeri za unaprjeđenje pregovaračke strukture u ovim poglavljima kako bi se ispoštovala planirana dinamika i ostvarili mjerljivi rezultati.

 

 

Portal Analitika