Društvo

Cijene ulaznica u Nacionalne parkove ostaju iste, za Prokletije cijena 1 euro

2103durmitor
U
pravni odbor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore na sjednici je donio odluku da se cijena ulaza u nacionalne parkove ne mijenja. Ulaznica u NP Skadarsko jezero, uključujući posjetu Centru za posjetioce na Vranjini i Virpazaru, tematskog centra u Rijeci Crnojevića, iznosi 4.00 eura, za NP Durmitor treba izdvojiti 3.00 eura, koliko košta i ulaz u NP Biogradska gora. Posjeta NP Lovćen  je 2.00 eura.

Cijene ulaznica u Nacionalne parkove ostaju iste, za Prokletije cijena 1 euro
Portal AnalitikaIzvor


Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a u cijenu je uračunata i posjeta centrima za posjetioce, kao i edukativnih staza.



Od ove godine uvodi se i ulaznica za NP Prokletije koja, uključujući posjetu Centru za posjetioce u Gusinju i izuzev za djecu do 7 godina, iznosi 1.00 euro, kao i trodnevna ulaznica za NP Skadarsko jezero po cijeni od 8.00 eura.



Organizovane grupe unaprijed najavljane imaju popust, a ulazak u nacionalne parkove ne plaća se za ekološke dane: Dan planete zemlje – 22. april, Međunarodni dan biodiverziteta – 22. maj, Dan evropskih parkova – 24. maj, Dan Skadarskog jezera – druga nedjelja juna i Dan NP Durmitor – 6. septembar.



Upravni odbor odobrio raspisivanje Javnog poziva za prikupljanje ponuda za davanje u zakup, u viđenom stanju, na period od 5 godina, pet bungalova u  NP Lovćen i dvanaest bungalova u NP Biogradska gora.                                                                   



Takođe, Upravni odbor je usvojio Odluku o raspisivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda radi prodaje 630 m³ trupaca jele i smrče, dužine 4-8 m, od čega orijentaciono 60 odsto čini ogrijevno drvo, 20 odsto jamsko i 20 odsto tehničko drvo lll klase. Prodaja trupaca vršiće se sistemom ukupne količine po početnoj cijeni od 25.830 eura, odnosno 41.00 eura/m³. Pravo podnošenja ponuda imaju sva pravna lica i preduzetnici registrovani za djelatnost drvoprerade. Trupci su lagerovani u selu Korita, Opština Plav, saopštila je PR služba Nacionalnih parkova.

foto: beachesworld.ru

Portal Analitika