Društvo

Bogdanović u Rijeci Crnojevića o rješenju problema u mjestu

1903bogdanovic
G
radonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sa saradnicima boravio je danas u Rijeci Crnojevića, gdje je razgovarao sa predstavnicima ove Mjesne zajednice i stanovnicima o rješavanju ključnih lokalnih problema.
Bogdanović u Rijeci Crnojevića o rješenju problema u mjestu
Portal AnalitikaIzvor


Tokom sastanka, razmatrano je više tema od značaja za Rijeku Crnojevića, a predstavnici gradske i mjesne uprave razmijenili su mišljenja o ključnim prioritetima koje je neophodno realizovati u pogledu rješavanja ključnih lokalnih problema.



Bogdanović je kazao kako će Prijestonica Cetinje tokom predstojećeg mjeseca početi prvu fazu rekonstrukcije fasada na stambenim zgradama u Rijeci Crnojevića. Kako je  naglasio, sredstva za početak radova već su obezbijeđena, a potrebno je da predstavnici MZ „Rijeka Crnojevića“ odrede objekte koji treba da budu rekonstruisani tokom prve faze.



Kako je objavljeno na sajtu Prijestonice, Više riječi bilo je i o puštanju u rad kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, koji je trenutno van upotrebe, kao i o vodosnabdijevanju Rijeke Crnojevića sa okolinom.



Kada je riječ o saobraćajnoj infrastrukturi, razgovaralo se o proširenju dionice Meterizi - Pavlova Strana - Rijeka Crnojevića – Ulići.



Gradonačelnik Bogdanović obavijestio je učesnike sastanka kako je pomenuti projekat kandidovan u budžetu za kapitalnu izgradnju za tekuću godinu, te da će radovi početi do kraja prvog dijela godine. On je dodao i kako će Prijestonica Cetinje ove godine rekonstruisati dionicu saobraćajnice od fabrike „Ribarstvo“ do mjesne pošte.



Neke od tema današnjeg sastanka bile su posvećene i turizmu. Bilo je riječi o definisanju lokacije za potrebe uspostavljanja autokampa u okolini Rijeke Crnojevića, te o inicijativi za uspostavljanje brodske linije Skadar – Virpazar – Rijeka Crnojevića u turističke svrhe.



Predstavnici MZ „Rijeka Crnojevića“ ukazali su i na potrebu sanacije mjesne česme, a razgovarano je i o tekućim aktivnostima Javnog – komunalnog preduzeća Cetinje na području Rijeke Crnojevića.

Portal Analitika